fredag 20 juli 2012

Varnar känsliga läsare - fläskesvär

Innan ni tittar vidare på bilderna vill jag varna känsliga läsare. Idag har jag nämligen gjort egna fläskesvär, vilket är snacks som är tillagad grishud. Det låter inte gott och ser inte så gott ut innan det är klart, men fy vad gott det är! Om ni är skeptiska borde ni testa, och vill ni inte tillaga det själva kan ni alltid köpa det i både Sverige och Danmark (främst Danmark). Det finns i de flesta danska köttaffärer i Danmark. Det var faktiskt min kollega på jobb som tipsade mig om att man kunde göra det och självklart ville jag testa så jag beställde svål av en kompis som jobbar på City Gross. Det blev lite mer än vad jag tänkte, men jag använde mig av hälften och frös in det andra. Imorgon ska jag och min sambo bjuda våra föräldrar på mat och jag vet att mina föräldrar tycker om fläskesvär så jag längtar tills de ska få smaka.

Så här gör ni:
1. Skär svålen i pinnar (ca 4x1 cm).
2. Koka upp vatten i en kastrull och häll ner bitarna när vattnet kokar.
3. Låt de ligga en kort stund och häll sedan ut i ett durkslag så att vattnet rinner av.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Lägg svålbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och vanligt salt. Sätt in plåten i ugnen.
6. Låt stå ca 40-50 min. Rör om emellanåt och häll gärna av vätskan som kan bildas.
7. Ta ut plåten och häll av svålbitarna i ett durkslag för att sedan lägga dem på hushållspapper.
8. Ät och njut.


Uppskurna

Efter kokning


Torkning på hushållspapper

Färdiga



1 kommentar: