söndag 16 september 2012

Stresshelger

Nu när examensarbetet har kommit igång har man varken ork eller tid till något på vardagarna, vilket gör att man får trycka in så mycket som möjligt på helgen. Men trots det hinner man inte. Det hjälper ju inte att skolarbetet även måste göras på helgen för att man överhuvudtaget ska hinna bli klar. Men de senaste dagarna har ändå fört med sig en hel del roliga saker.

I veckan hade min examensarbetes-kollega med sig bröd som hennes dotter gjort och det var gudomligt gott. Jag älskar verkligen rågbröd som har den där speciella smaken av sirap.

I fredags hade jag och min sambo varit förlovade i en månad och han hade köpt rosor till mig. Så underbart att få rosor, och att få vara förlovad till denna underbara påg!


Igår åkte vi ut till mina gamla hemtrakter och besökte den lilla butiken Enkla ting som hade väldigt mycket fint. Det finaste av allt var deras hem. Jag önskar verkligen att få bo så någon gång. Men än så länge får jag nöja mig med sakerna jag köpte, vilket bestod av ett par ljuslyktor och snöre av jute. Ljuslyktorna var perfekta då jag har letat efter några som kan ersätta de "kungaglas" som jag slog i sönder, eller rättare sagt som brakade i golvet av sig själv. Två olika färger av jutesnöre fick det bli eftersom jag inte kunde bestämma mig för bara en. Mitt nästa projekt baseras på dessa snöre och jag längtar tills jag har tid att börja på dem. Jag lovade innehavaren på Enkla ting att visa mitt projekt på bloggen när de är klara så då får ni ju också se.

Slutligen körde vi inom Fjärestads tyger i hopp om att hitta ett tyg som kan vara på baksidan av min stickade kudde. Eftersom att det stickade garnet är så vitt att det är svårt att hitta en liknande nyans så fick baksidan en helt annan färg, nämligen grått. Det är ett grått möbeltyg vilket innebär att det är lite tjockare och mer slitstarkt. Vi får hoppas det blir bra.

Jag har även några andra projekt som väntar på att visas upp här, men en liten detalj saknas och förhoppningsvis kommer den i brevlådan snart. När den är på plats får ni se.

Nu inväntar jag min examensarbetes-kollega så att vi kan sätta igång med vårt underbara examensarbete.


3 kommentarer:

 1. Men, du glömde ju nämna en av veckans höjdpunkter, uppgrävningen!
  Hoppas det går bra med pluggandet idag. Puss & kram <3

  SvaraRadera
 2. Förresten så ser det ut som att kudden kommer bli väldigt fin med den där kombinationen fram- och baksida :)

  SvaraRadera
 3. Var på enkla ting idag med mamma :) träffade Sabina och hennes mamma där också. Köpte ljuslyktorna du också köpte, fast bara en i den större modellen :) väldigt fina saker där, en mysig liten butik :)

  SvaraRadera